ponedjeljak, 10. studenoga 2014.

" Osoba godine" našeg Blata - Godišnje priznanje

Osoba koja zaslužuje biti proglašenom "Osoba godine" u našem Blatu za 2014. mora biti prije svega nesebična, marljiva, i moćnih ideja  a najvažnije je, što je i temelj ovoga izbora, da je u prošloj 2014. godini uradio/la ili učinio/la  neko posebno djelo, postignuće, rezultat, zaslugu… u nekom od područja u životnog djelovanju : humanitarnom, volonterskom, sportskom, znanstvenom, umjetničkom, gospodarskom i sl.

Ovo je važno istaknuti!

U izboru "Osoba godine", neće se prihvatiti nominacija za one osobe, čija su postignuća u aktivnostima koja  obavljajaju profesionalna ili za njih primaju novčanu naknadu.

No, krenimo dalje.

Mnogi naši sumještani, Blaćanke i Blaćani – strpljivo, mudro, iskreno, te predano svojim radom, trudom i znanjem pridonose ugledu i boljitku našem Blatu (modernim riječnikom bi istaknuli, kako - stručno, promišljemo te kvalitetno - berndiraju naše Blato!)  Naravno, svatko od njih na svoj način, netko kroz sport, netko kroz umjetnost, gospodarstvo, humanitarni rad, društveni angažman i sl.

Većinom su to skromni i  samozatajni ljudi, za čije reuzltate i djela obično saznamo, slučajno ili mnogo kasnije - nego što su se i dogodila.

Kako to, više ne bi bilo tako ....

Reredakcija portala ROTOR, je pokrenula inicijativu, kako bi svi zajedno, drage naše Blaćanke i Blaćani mogli prepoznali i istaknuli upravo te drage, nesebične i skromne ali moćne ljude među nama.

Na ovaj način im želimo dostojanstveno i prigodno zahvaliti za sve uređeno ili  učinjeno u protekloj ili proteklih godina, za naše Blato. No, namjera nam je, također potaknuti i ohrabrili i sve druge (mlađe i starije!), kako bi i mi svi ostali  učinili (ili barem pokušali!)  nešto slično, kroz svoje osobne mogućnosti, ideje, afinitete i znanja - djelujući u, oko, za  naše Blato.


Pravila izbora:



1.Kandidate za „Osobu godine“ i za "Životno djelo" našeg Blata mogu predlagati svi mještani Blata (sa prijavljenim Boravkom u naselju Blato),  stariji od 16. godina.

    *  Ova pravila vrijede i za izbor kandidata za "Životno djelo", no ovaj se  izbor ipak ne mora održavati svake godine, ukoliko za tako prestižno Priznanje nema nominiranih kandidata, sa dovoljnim brojem glasova(Nominirani kandidati mora imati više od 50% glasova -„Uvaženoga Odbora za izbor Osobe godine, našeg Blata")

    * U daljnjem tekstu pod - za "Osobu godine"- se misli i na Priznanje za "Životno djelo", ukoliko se vrši izbor i za tu osobu.

* U izboru "Osoba godine", ili za "Životno djelo" neće se prihvatiti nominacija za one osobe, čija su postignuća u aktivnostima koja  obavljajaju profesionalna ili za njih primaju novčanu naknadu.
           
2.Nominacije za kandidata, moraju sadržavati:

       a.       ime i prezime kandidata
       b.      kratko obrazloženje

3. Kandidati se mogu predlagati i poštom, na adresu Karlovačka cesta 32 / naslovljeno - Za "Osobu godine" – te također mailom, na adresu : javolimblato@gmail.com, također nasalovljeno, za "Osobu godine".

4. Nominacije kandidata se također mogu objavljuju i u Facebook grupi „Ja volim Blato!“

5.  Kandidirati  se može samo, po principu:  jedan prijedlog (jedan profil) / jedan Fb „like“.

6.  Nominacija kandidata, za "Osobu godine" - uvijek se odnose  na, proteklu  kalendarsku  godinu.

7. Sve nominacije, za "Osobu godine" – završavaju se u petak (do 24,00 sata) drugog vikenda u mjesecu Siječnju.

8.  Prijedlozi iz Facebook grupe "Ja volim Blato!" nisu obavezujući za izbor i ne moraju utjecati na „ Uvaženi Odbor za izbor Osobe godine, našeg Blata", ali mogu uvelike pripomoći pri odluci.

9. Članovi „Uvaženoga Odbora za izbor Osobe godine, našeg Blata“ svojim osobnim integritetom, moralnošću i iskrenošću, odgovorno stoje iza odluke  o izboru „Osobe godine“!

10.Članovi redakcije portala ROTOR, kao i članovi njihovih užih obitelji, ne mogu biti predloženi za osobu godine, ali to ne znači kako ne mogu predlagati.

11.Ista osoba ne može biti izabrana, za "Osobu godine" dva put za redom.

12.  „Uvaženi Odbor za izbor Osobe godine, našeg Blata“ čine izabrani (od svojih članova) predstavnici (po  jedan član) od svih, čimbenika (koji su registrirani na području naselja Blato) javnog Blatskog života:

         * Udruga
     * Klubova
     * Društava
     * Političkih stranaka

13. Predstavnici udruga, klubova, društava i političkih stranaka koji se ne  odazovu  pozivu u „Uvaženi Odbor za izbor Osobe godine, našeg Blata“ naravno, ne snose nikakve posljedice, no rezultati glasanja Odbora, će biti važeći i bez dotičnih glasova.

14."Nominacijsku listu" - satavljenu od prijedloga, koji su dospjeli poštom, e mail – ovima, te prijedlozima i "like -ovima" sa Facebook grupe „Ja volim Blato!“ - formira redakcija portala ROTOR.

15. Treći vikend (Petak) u Siječnju u 18,00 sati, portal ROTOR poziva sve predstavnike (udruga, klubova i društava) i saziva   svečanu sjednicu „Uvaženi Odbor za izbor Osobe godine, našeg Blata" najprije izabire:

* Predsjednika/cu
* Dodpredsjednika/cu
* Tajnika/cu

16."Nominacijsku listu", redakcija portala ROTOR predaje Tajniku/ci , Odbora.

17."Nominacijska lista"  sadrži najmanje, tri (3) nominirane osoba , koje su osvojile najveću podršku, naše Blatske javnosti.

18.Cijenjeni članovi „Uvaženoga Odbora za izbor osobe godine, našeg Blata“ , također su u mogućnosti , nominirati kandidate po svojoj savijesti (svaki član,  po jedna nominacija!). 

   Nakon evidentiranja svih nominacija od strane Tajnika/ce, pristupa se glasanju : Jedan član Odbora / jedan glas.

19. Na svečanoj sjednici „Uvaženoga Odbora za izbor Osobe godine, našeg Blata“  glasanje se vrši -  javno.

20. Tajnik Odbora proglašava, prema prebojenim glasovima i službenom zapisniku a predsjednik/ ca potvrđuje – "Osobu godine". 

21.Sama svečana dodjela ovog prestižnog Priznanja, održava  se  petakom - drugog vikenda u Veljači  u 18,00 sati, u  prostoru lokalne samouprave Blato.

22.Prestižno Priznanje „Osoba godine“, u prigodnom programu, osobno uručuje predsjednik  Vijeće Mjesnog odbora Blato, a  obrazloženja čita službeni voditelj/ca u nazočnosti Predsjednika/ce, Dopredsjednika/ce i Tajnika/ce Odbora.



vezane teme :                                                                             

Ivan Ščukanec, zasluženo prestižna nagrada – "Osoba godine" 2014. od njegovog Blata!!
Ponešto iz života Osobe godine - Ivana Ščukanca
Večeras je održana dodjela visokog priznanja za osobu godine , u našem Blatu