srijeda, 18. veljače 2015.

Blatski proljetni sajam

Zašto Blatski proljetni  sajam?



Sajmovi su jedna od mogućnosti za prezentaciju i usporedbu sa ljudima sličnih interasa, kao i za direktno razmjenu postignutih rznolikih  iskustava.

Sajam je mjesto gdje jedan kontakt može promijeniti život pojedinca, udruge, kluba, društva ili cijelog naselja.

Sajmovi kao mjesto izravnog susreta neposrednih kontakata, prije svega pružaju spoznaju vlastitih mogućnosti i kvalitete, ali su također vrlo često mjesto ideja o novim mogućnostima. Na sajmu možemo upoznati ljude sličnih interesa ali i različitih promišljanja. Sajam je također i prilika za poslovne kontakte .  I na kraju sajmovi su uvjek bili i ostali značajno mjesto koje je uspješno prenosilo nove kvalitetna ideje i informacije.

Brendiranje našeg Blata

Riječ brendiranje danas slušamo na svakom koraku i vezano za gotovo svaki proizvod od hrane, pića, odjeće pa je neizbježno da se ona pojavljuje vazano i za naša naselja (mjesta) gdje živimo.

Što brendiranje znači za naše Blato?

Prema mišljenju svjetskih stručnjaka koji se bave time, uspješno provedeno brendiranje trebalo bi  naselje pretvoriti u mjesto gdje ljudi žele živjeti, raditi. To zasigurno znači kako se prije svega moraju istaknuti prednosti našeg Blata, koje će ponajprije prihvatiti  naši mještani Blata, i kao takvoga ga predstavljati svojim gostima, prijateljima, poslovnim partnerima i sl. Kako se polako prihvaćaju prednosti našeg Blata, ne treba ni spominjati, kako na kraju krajeva, svakome od nas , raste i vrijednost naših nekretnina ali i kvaliteta ukupnog življenja.

Naravno, ovdje se nikako ne smije zaboraviti, kako se započeti trud brendiranja našeg Blata nikada ne smije prekinuti. Naime, brendiranje je neprekidno ulaganje (materijalni i ne materijalno!) u naše Blato, od svakog pojedinca, preko  civilnog društva : udruga, klubova i društava,.. Pa sve do naše mjesne „vlasti“ – Vijeća mjesnog odbora.

Raspored zbivanja na Blatskom proljetnom sajmu.

U nedjelju 22. ožujka u 10,00 sati, Sajam će svečano otvoriti predsjednik gsp. Nikola Tuškan sa vijećnicima VMO Blato, te sa predstavnicima Društava, Klubova i Udruga u našem Blatu.
g. Željko Fiolić, predsjednik VGČNZZ i g. Hrvoje Matić , vijećnik VMO Blato

Sam, Sajam (koji je sastavljen od više sajmova, otvorenih vrata, smotri)  predviđen je, prije svega kao mjesto ugodnog druženje svih sudionika. Naravno, glavna namjera, nas organizatora je, namjera - kako bi se naša Blatska javnost upoznala, sa gospodarskim potencijalom našeg Blata te njegove raznolikosti.

Također nam je želja da se mještani upoznaju sa našim Blatskim „OPG – evocima“ i njihovim proizvodima, koji se zasigurno , kvalitetom uveliko iznad ponuđenih proizvoda po shoppin centrima, gdje velika većina naših Blaćanki i Blaćana uveliko podmiruju svoje potrebe za istima. Ovdje vidimo odličnu priliku, da naši „OPG – eovci“  jedan dio svojih proizvoda ponude i plasiraju u samom našem Blatu, a sa druge strane, da naši  mještani budu u izvrsnoj prilici konzumirati kvalitetne, domaće i friške poljoprivredne proizvode iz našeg Blata.

Isto tako nastojimo, potpunije približiti sve naše udruge, klubove i društva, našim mještanima. Kroz vrijeme, od osnutka  redakcije „infoBLATO“ zapazili smo kako je većina naših sumještana, loše ili gotovo nikako informirana (ne svojom krivnjom) o društvenim zbivanjima, odnosno o životu našeg Blata. Upravo je ovaj sajam idealna prilika, kako bi se naši mještani upoznali sa našim Moto klubom Blatnjavi / Muddy, DVD Blato, KUD Preslicom, N.K. Blato, Udrugom Jockey Hrvatska, Podružnicom umirovljenika Blato, Udrugom Blato, Udrugom „ Odra“ udruga športskih ribolovaca invalida domovinskog rata - Novi  Zagreb, te udrugama li klubovima koje djeluju u našem Blatu. Udruga "Jedni za druge", te Športsko ribolovno društvo "Piškor".

Kako smo već spomenuli, kod naših „OPG – eovaca“ također nam je intencija, kako bi se na ovom sajmu naši  sumještani detaljnije upoznali sa obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicima te sa njihovim proizvodima ili uslugama. Naravno, prije svega namjera nam je sveukupno skrenuti pozornost svih naših sumještana na gospodarske mogućnosti i raznolikost našeg Blata. Naime zašto kupovati ili koristiti usluge ili radove negdje drugdje, ako to isto možemo učiniti u našem Blatu. Mi mještani, dobiti ćemo doista zajamčenu kvalitetu, a naši gospodarstvenici  - novo tržište.
emožemo se oteti dojmu - kako će se na ovom sajmu događati lijepe stvari, koje će nas sve skupa iznenaditi dobrim, a sliku našeg Blata i sam  doživljaj u njemu uveliko izmjeniti.

Ne dvojimo ni trenutka, kako će naši poduzetnici, učiniti prvi korak i pokloniti nam svima, neke od SAJAMSKIH POPUSTA !

U 17,00 sati, unutar samog Sajma, započinje još jedna manifestacija, Smotra - "Blatski kolač", koja će pripomoći što kvalitetnije brendiranju našeg Blata. Naime riječ je o kolaču, koji će (po izboru – stručnog ocjenjivačkog suda) proglasiti – Blatski kolač!

U susradnji sa "Podružnicom umirovljenika Blato" organizirali smo Smotru pod nazivom "Blatski kolač" gdje će se naše Blatske umirovljenice, natjecati koja će što uspješnije umjesiti i ispeći "Blatski kolač", prema starom Blatskom receptu.

Prema mišljenju redakcije „Blatski kolač“ bi trebao zadovoljiti više kriterija. Prije svega, da bude – orginalan. Za takvo što, vrijedi „zaroniti“  duboko u stare recepte, te pronaći jedan od onih koji je ponikao , ako ne baš iz našeg Blata, onda bar – tu negdje u blizini. Nadalje, trebao bi biti trajan (što duži rok trajanja) zbog eventune buduće proizvodnje, kao Blatskog suvenira. Također bi trebao biti – vizualno – atraktivan. I na kraju , naravno da bude ukusan, slasan baš onakav Blatski!

U 18,00 sati će se proglasiti, od strane, već spomenutog tročlanog stručnog ocjenjivačkog suda, pobjednica čiji će kolač ponjeti laskavo ime „Blatski kolač“

Nakon svečanog proglašenja, slijedi degustacija svih nominiranoih kolača od strane "Podružnice umirovljenika Blato" ovog našag Blatskog proljetnog sajma.

Nakon ukusne degustacije, u 19,00 sati, sajam će svečano zatvoriti, gsp, Željo Fiolić, predsjednik GČNZ / Z sa predstavnicima - Civilnog društva - našeg Blata. Nazočni će biti u mogućnosti i postaviti aktualna pitanja o trenutnom stanju ali i budućim planovima razvoja GČNZ / Z.
 
Vezane teme :