ponedjeljak, 5. listopada 2015.

Nakon ostavke, izabran novi predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Blato

Danas je u 10,00 sati u zgradi Područnog ureda Novi Zagreb, Avenija Dubrovnik 12, održana 18. sjednica Vijeća mjesnog odbora Blato. Na sjednici se uz prihvaćanje ostavke dosadašnjeg predsjednika g. Nikole Tuškan (HDZ), glasovalo o novom predsjedniku Vijeća Mjesnog odbora Blato. Sastanku su prisustvovali, svi dosadašnji članovi:


1.    Nikola Tuškan, predsjednik         HDZ – BUZ – ZS – ZDS – HDS
2.    Anto Marušić , podpredsjednik    Lista grupe birača nositelja Jadranka Baturić 
3.     Hrvoje Matić                               HDZ – BUZ – ZS – ZDS – HDS
4.     Jadranka Zdeličan                                 SDP – HSU – ZS
5.     Josip Imprić                                           SDP – HSU – ZS

i Davor Tomaško                               HDZ.

Naime, nakon prihvaćanja ostavke g. Nikole Tuškan (HDZ), te jednoglasnog izbora od svih članova Vijeća Mjesnog odbora Blato, g. Hrvoja Matić (HDZ) za predsjednika Vijeće, na upražnjeno mjesto u Vijeću je imenovan Davor Tomaško (HDZ). 








g. Matić, u ime mještana našeg Blata, čestitamo vam na izboru na izboru za predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Blato i želimo vam puno uspjeha u radu. Što bi u ovom trenutku poručili mještanima našeg Blata?

¸- Zahvaljujem na čestitkama. Eto, dočekali smo i taj dan, konačno da imamo apsolutnu potporu od strane svih stranaka, jednom vijećniku koji je izabran većinom glasova našeg građana Blata. I to je to! Idemo dalje! Idemo pokušati još kvalitetnije, nego što je to bilo do sada, raditi , rješavati pitanja, naših građana - značio ono, u onom djelokrugu u kojem mi to možemo. A zna se, to su - male komunalne akcije - i sve što je povezano uz to  održavanje reda, čistoće u Blatu.


- Već u četvrtak, 8. kolovoza, ste sazvali sjednicu, koja će biti teme..


- Da, imamo sjednicu s obzirom na rok, koji nam je dan , koji je dosta kratak. Tema će biti u vezi prijedloga "Malih komunalnih akcija" za 2016. godinu. Kako već imamo prijedloge HDZ-a i SDP-a , međutim sad trebamo napraviti kompilaciju, pročišćavanje toga istoga. Jer, kako i vi znate, imamo na raspolaganju određena sredstva, odnosno Vijeće Gradske četvrti Novi Zagreb / zapad. To Vijeće je imalo prošle godine na raspolaganju  cca 13 milijona kuna i ta sredstva se trebaju rasporediti na cijeli Novi Zagreb / zapad. Tu vi imate recimo, veliko naselja Siget, pa Sv. Klaru isto tako. Oni sigurno da "potegnu" "gro" sredstava i onda, mi tu jednostavno moramo sa svojim projektima, svojim prijedlozima, ukazivanjem na ono što je potrebno građanima, pokušati se izboriti, za što veći dio za nas. 


Evo, to je moja, zadaća i zadaća našeg Mjesnog odbora.


- g Matić, zahvaljujemo na ugodnom razgovoru i iskreno se nadamo, kako ćemo biti uspješni u realizaciju svih ovih vaših ideja, zadataka i akcija.






Također smo zamolili i novog člana Vijeća Mjesnog odbora Blato, Davora Tomaško (HDZ) za kratku izjavu. 





- g Tomaško, čestitamo vam na mjestu vijećnika u Vijeću mjesnog odbora Blato i iskreno se nadamo kako ćete i vi pridonijeti svojim radom, boljitku našeg Blata.

- Hvala vam lijepa! Ovo je moj drugi mandat, s obzirom kako sam bio u prvom sazivu Vijeća Mjesnog odbora Blato, na mjestu dopredsjednika. 


Kao što sam već kazao, i sada ću ponoviti: Malo mjesto - nama mjesta za velike politike!  Siguran sam kako nas očekuje sve skupa, rad, puno rada, kako bi riješili aktualne probleme građana, koji su na u ostalom za to i izabrali.


- g. Tomaško zahvaljujemo vam i želimo realizirate sve planove u interesu svih mještana našeg Blata.

- Hvala, na lijepim željama.





Nakon izbora novog predsjednika Vijeće Mjesnog odbora Blato, g. Nikola Tuškan, dosadašnji predsjednik je iskreno čestitao sadašnjem predsjedniku g. Hrvaju Matić, uz želje da nastave kontinuitet dosadašnjeg rada Vijeća uz energičnije rješavanje gorućih problema, jer kako kaže stara poslovica . "Nova metla, bolje mete!





Po završetku sjednice, novi predsjednik je pozvao sve prisutne, na kavu u obližnji kafić, kako bi svi skupa "proslavili" novog predsjednika, ali i dostojanstvo i visoku svijet od jedinstvu Vijeće Mjesnog odbora Blato, koje samo takvo u zajedništvu, bez obzira na stranke, može ostvarivati sve potrebe mještana našeg Blata.