utorak, 28. listopada 2014.

Proslava našeg dana, dana našeg Blata


28.rujna. 2014. godine u 16,00 sati je održana proslava, našeg dana, dana našeg Blata.

Proslava je započela okupljanjem kod naše Kapelice. Tu su se okupili svi mještani, politički predstavnici (VGČ NZZ, VMO Blato ..) i, udruga iz našeg Blata naravno i udruga koje djeluju u našem Blatu, te naši varogasci ali i Kud Preslica, koji je ove godine po prvi puta organizirao ovu svečanost.

Na putu od naše Kapelice, do Trga Mladena Fiolića Pjevale su se Marijanske pjesme, predvođene našim Kapeliskim zborom. Na samom Trgu je održana svečana misa koju je vodio naš župnik Stjepan Rusan. Nakon svečene mise, pozdravne govore su održali, Predsjednik VMO Blato, Nikola Tuškan, te Predsjednik VGČ NZZ, Željko Fiolić.

Kao novina, ovu su se godine po prvi puta proglašeni podjednci, natječaja "Najljepše dvorište, okućnica, balkon ..." u organizaciji Redakcije InfoBLATO

Najuspješniji su: na prvom mjestu Vesna Siročić, drugom mjesto Gordana Jelić i treće mjesto, Mijo Radičević.Priznanja je uručila, predsjednica natjecateljskog suda, Višnja Holjevac.

Potom je Kud Preslica, održao kratki, ali zanimljiv i dinamičan program sa tamburaškim zborom i najmlađom skupinom plesača.

Moramo, priznati kako se vremenska prognoza naše Ksenije ostvarila, i kako nas je sve skupa kupalo prekrasno jesenje sunce. Iz komentara naših Blaćanki i Blaćana moglo se čuti, kako su svi bili ponosni današnjom proslavaom, no kako su mnogi istaknuli, nedostajala je samo - stara dobra "Zabava", na kojoj bi se svi družili, veselili, plesali, duboko u noć!
























































 Vezane teme: