srijeda, 13. kolovoza 2014.

Prva Blatska Fišijada



Pod medijskim pokroviteljstvom, naša redakcija infoBLATO, a u organizaciji ODRA Udruge športski ribolovaca invalida domovinskog rata, Novi Zagreb, po prvi puta se organizira Blatska Fišijada.


Otvoreno prvenstvo u kuhanju fišpaprikaša, našeg Blata



Takmičenje će se održati na jezeru, Sportsko rekreacijskog centra branitelja Blato. Pravo natjecanja imaju svi kandidati koji se prijave do 8. Rujna 2014. godine do 16,00 sati.


Pobjednika ovog natjecanja će proglasiti tročlani natjecateljski žiri. Samo natjecanje započinje u 10,00 sati (svoj dolazak treba prijaviti do 9,00 sati), gdje natjecatelji pale vatru ispod svojih kotlića. Samo kuhanje „Fiša“ mora se završiti do 13,00 sati, kada se „Fiš“ predaje na stručno ocjenjivanje uvaženom žiriju, koji broji 3 (tri) člana.



Proglašenje pobjednika, od trećeg do prvoga mjesta će se održati u 14,00 sati gdje će lauretima biti uručene diplome, za osvojena mjesta.


Organizator, ovog natjecanja će svakom natjecatelju osigurati potrebnu količinu i vrstu ribe.

Posljednje konzultacije, organizacijskog odbora


Sami natjecatellji moraju osigurati, energent za vatru, svoj kotlić, te svoje mirodije. Natjecati se može, na plinskom žarnjaku ili pak na drva. To izabiru sami natjecatelji.


Sama riba za natjecanje se naplaćuje, natjecateljima od strane organizatora. O cijeni ribe će te biti obaviješteni u povratnom e mailu, vaše prijave.


Svoje prijave šaljite na e- mail : javolimblato@gmail.com

---------------------------------------------------------------------------------------


Danas je održana, prva Blatska Fišijada !


Uz odlično (vrijeme!) druženje, danas se održala Prva Blatska Fišojada u Sportsko rekreacijskom centru branitelja Blato. Prijavljeno je bilo 6 (šest) ekipa, ali zbog bolesti i iznenadne spriječenosti natjecanje se održalo u sastavu od 4 (četri ekipe) . 

Ekipe:         Mornari (Mihael Pavlić, Pero Sabo), 
                 Veseli kotlić (Mladen Hrženjak, Stjepan Novak), 
                 Tigar 1 (Josip Kamba, Damir Zelenbrz), 
                 Specijalci (Đuka Siroglavić, Mladen Strinović). 

Sa druženjem se započelo oko 9,00 sati, a sa samim takmičenjem u 10,00 sati. Nakon podjele ribe (od strane organizatora ODRA, Udruga športskih ribolovaca invalida domovinskog rata, Novi zagreb) i pročitanih pravila samog natjecanja, i samo natjecanje je moglo započeti započelo.

U 12,30 sati, bilo je vrijeme završetka - kuhanja, te predavanja fiš- paprikaša ocjenjivačkoj komisiji , koja je zajedno sa kušačima ocjenjivala najuspješnije!

U 13,00 sati , Ivan Fičko (Predsjednik Udruge Odra) je proglasio najuspješnije slijedećim redom : 
              1 mjesto - Ekipa: Specijalci, 
              2. mjesto - Ekipa: Tigar 1, 
              3. mjesto - Ekipa: Veseli kotlić 
              4. mjesto - Ekipa: Mornari.

Moramo naglasiti kako je samo takmičenje pratio veliki broj publike, no zaista iznenađujući posjet naših sumještana se dogodio oko 13,00 sati na podjeli priznanja. Naime, nakon podjele priznanja, podjelio se i sav skuhani fiš paprikaš , a sami događaj se pretvorio u pravo narodno veselje, koje je potrajalo da kasnih popodnevnih sati.