petak, 23. svibnja 2014.

Nedostaje nam, dugoročni plan (strategija) razvoja našeg Blata



Od kada smo krenuli i započeli javno objavljivati društveni život našeg Blata, ne možemo nikako ne primjetiti (sa ponosom!), kako je naš društveni život Blato, doista ispunjeno kvalitetnim udrugama, klubovima ali i pojedincima, što svakako potvrđuju i prate raznolike nagrade, raznolika društvena priznanja, kako u Gradu Zagrebu, Lijepoj našoj ali i šire, na svijetskoj razini.

Naravno, svi možemo ali i želimo više!

U zadnje vrijeme, pomaknule su se i neke stvari, što se tiče i ukupnog komunalnog standarda našeg Blata (asfaltiranje desetljećima zapuštenih i neasvaltiranih ulica, dovršavanje projektne dokumentacije za diječije igralište, rekonstruira se naša Karlovačka cesta, itd )

Sve je to lijepo i nekako podiže ponos svih nas Blaćana, vraća nam samopuzdanje i želju za napredkom, kako bi svi skupa ostvarili naše Blato onakvo, kakvim želimo i onakvim kakvo može biti.

No, iza svih ovih prekrasnih rezultata stoji, jedna velika nevolja koja nas priječi, da još više i još brže ostvarimo svoja htjenja, svoje snove.

Naime,  preočito je kako sve naše udruge, klubovi, pojedinci ulažu veliku energiju, ali na žalost samo u „svom dvorištu“ ne uključujući se u širu „sliku „ Našeg Blata.

Nedostaje nam – plan ili strategija razvoja našeg Blata!

Kao primjer, navesti ćemo – naš društveni dom!

U razgovorima sa različitim udrugama, klubovima i pojedincima, pokazuje se nedostatak društvenog prostora.

I tada, slijedi:
     
   " Jedni bi adaptirali postojeći dom, drugi bi nadograđivali (još jedan kat) postojećega doma, treći bi gradili novi, na nekoj drugoj lokaciji, četvrti bi kupili gotovu zgradu,....itd"

Da, ideja  i riješenja je zaista puno. No, ono što je neumitno – ali, vrijeme prolazi! Generacije Blaćana odrastaju na ulici (ispod potrganih koševa!? ....itd) bez mogućnost afirmiranja svojih talenata i sklonosti, te doprinosa široj društvenoj zajednici.

Kako ne bi ulazili dublje i detaljnije (u raspravu o svemu ovome), kao redakcija predlažemo svima nama, da sjednemo i mudro promislimo, te da se dogovorimo i raspravimo  Dugoročan plan (strategiju) – koji će objediniti sve interese, nas Blaćanki i Blaćana, te ubrzati razvoja našeg Blata u smijeru kojem mi to želimo.
Dogovor, kuću gradi!
Tako ujedinjena energija (svatko iz svoje domene) svih nas, kroz taj dugoročni plan (strategiju) zasigurno će polučiti i ubrzati događanja, kako bi ostvarili onakvo Blato, kakvo svi zaslužijemo, i što je najljepše, a naše Blato nam to, jedva čeka pružiti!