četvrtak, 17. srpnja 2014.

Prometna, ali i teritorijalan signalizacija, zaista su loše u našem Blatu!



Kako smo kroz zadnju nagradnu poklon igru "BLATKALICA pitalica" stekli optavdani dojam, kako Blaćanke a i naši Blaćani ,zapravo ne znaju prave "teritorijalne granice" našeg Blata, odlučili smo obići naša Blato i uvjeriti se kako stvari stoje na "terenu". Da li su one vidno postavljene, kako bi i običan putnik namjernika moga vidjeti kada ulazi u naše Blato?

Ono, što prvo pada u oči je činjenica kako je naša Blato izuzetno loše opremljeno prometnom signalizacijom. Nedostaje gotova sva horizontalana signalizacija (posebno na raskrižjima!).Ništa bolje nije ni sa ostalom signalizacijom (npr., opasan zavoj kod Bačurine ulice, kod naša Kapelice!? ) ili nedostatak brklje na pružnom prijelazu u Ulici Kate Mlinarić.

Na žalost, stvari još gore stoje sa samom prometnim oznakam (totalno zbunjujuće!) našeg naselja Blato!

Naime, prometna oznaka našeg Blata u parvcu Lučkoga nalazi se  ( zapravo NE  postoji, postoji tek ona, kada dolazimo iz paravca Lučkog (!?)  neposredno ispod nadvožnjaka Jadranske avenije (što je, priznati ćemo jako daleko od Petlje Lučko!).  Prometna, pak oznaka, početka naselja Lučko se nalazi sa one strane "Petlje Lučko" (gledajući u pravcu - zapada). Ako  pogledamo katru Mjesnih odbora, za području Grada Zagrebe, vidjeti ćemo kako je granica između našeg Blata i Lučkoga, ta sama "Petlja Lučko". Da li, nama netko namjerno svojata dio našeg Blata ? Kako se prije "Petlje Lučko" na desno nalazi (pazi sad ovo!?) Gospodarska zona Lučko ? Zašto na silasku sa autoputa (iz smjera mora) nema nigdje oznaka našeg Blata?



Također, na ulazu u naša Blato na Brezovičkoj cesti, ne postoji nikakva Prometna oznaka kada se ulazi u naše Blata, a kada izlazi i našeg Blata.Slična je situacija i sa Ulicom Remetinec!

Zato, bi na kraju htjeli upitati naš Mjesni odbor Blata, koje su stvarne, teritorijalne granice (bez obzira, tko od kuda, iz kojeg poštanskog ureda nosi poštu ili koji svećenik iz koje župe dolazi blagosljivati naša Blatske domova) našeg Blata i tko se to tako, neodgovorno odnosi prema prometnoj signalizaciji u našem Blatu, te tko to i sa kojm pravom proizvoljno označava / određuje (ili prešućuje!?) prave granice našeg Blata?