subota, 13. prosinca 2014.

Naš "lokalni šerif" ne mjenja ni dlaku ali ni ćud!


KUD Preslica
Karlovačka cesta 195 b
Zagreb

Redakcija  INFOBlato
( organizator kviza za djecu i mlade „Ja volim Blato“ )
                                                                                                                   Vijeće
Mjesnog odbora Blato
Karlovačka cesta 195 b
Zagreb


Vijeće Gradske četvrti
Novi  Zagreb zapad
Av. Dubrovnik 12
n/r predsjednika

Služba za mjesnu samoupravu
                                                               Zagreb, Ulica grada Vukovara 56a/I
n/r pročelnika g. Zorana Nevestića
                                           

Predmet:  Obavijest o ponovljenom ometanju korištenja prostora  mjesne samouprave  Blato

Poštovani, 

Želimo vas upoznati sa ponovljenim ometanjem korištenja prostora mjesne samouprave koji se dogodio 12. prosinca 2014. od 19 do 20 sati.  KUD  Preslice, po rasporedu korištenja prostora koji je odobren  od Službe za mjesnu samoupravu Grada Zagreba, ima na raspolaganju veliku dvoranu. Prostor bi tada trebao biti slobodan.
  
12. prosinca 2014. (petak)  se ponovio sličan događaj kao i 5. prosinca 2014.
KUD-u Preslica je ponovo  bilo onemogućeno korištenje prostora u dodijeljenom terminu.

Dolaskom u prostore mjesne samouprave nešto prije 19 sati, prostor se nije mogao pripremiti za predviđene aktivnosti,  jer se u velikoj sali održavao neki nenajavljeni sastanak osoba koje su nam djelomično poznate. Naš blatski reporter redakcije INFOBlato je uspio načiniti i nekoliko fotografija tog skupa. Kako je prošli put g. Imprić fizički nasrnuo na reportera redakcije INFOBlato i  pozvao policiju s objašnjenjem da se u velikoj sali nalaze nepoznate osobe, tako je sada pozvana policija od strane KUD-a Preslica koji je prijavio nemogućnost ulaska u veliku dvoranu koja je zauzeta od poznatih i nepoznatih osoba. Policiju je ponovo dočekala predsjednica KUD-a Preslica koja je u policijski zapisnik dala izjavu da nam ponovo spriječeno korištenje prostora od više osoba koje su u terminu KUD-a Preslica u dvorani održavale sastanak. Od poznatih osoba tu su bili g. Imprić., g. Ivan Sušanj, gđa Ankica Japjec, gđa Nedeljka Knol, dok ostale ne poznajemo. Na fotografijama koje je uspio načiniti naš blatski reporter i organizator kviza za djecu i mlade  iz Blata,  vidljiv je taj skup i osobe koje mu prisustvuju.

Do dolaska policijskih djelatnika, sudionici skupa su se razišli, ali je policija upućena u lokal u kojem su se još uvijek nalazili sudionici prošlotjednog neugodnog događaja.    

Policijske zapisnike s prošlotjednog nemilog događaja, kao i sa ovog današnjeg čekamo da ih sa prigovorima predamo na nekoliko instanci u gradu Zagrebu, koji bi trebao biti vlasnik ovog prostora.

Do sada je već mnogo puta bilo ometanja korištenja gradskog prostora  KUD-u  Preslica o čemu je redovito  pismeno informirana  stručna služba i predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb –zapad. Predstavnice KUD-a Preslice bile su nakon jednog takvog događaja pozvane na sastanak Vijeća Mjesnog odbora gdje je dogovoreno poštivanje dodijeljenih termin, što se očito više ne poštuje. Nikakvih pomaka nema pa i ovaj put ponovo  prilažemo slike prostora koji bi prema rasporedu  u određene termine trebao  biti slobodan.

Zahtijevamo od Stručne službe za mjesnu samoupravu i predsjednika Vijeća Gradske četvrti Novi  Zagreb - zapad da  poduzme odgovarajuće korake u svrhu zaštite i pravilnog korištenja  prostora mjesne samouprave kako se ovakve situacije ne bi više događale.

Također tražimo na uvid ugovor o najmu Športskog objekta NK Blato, Karlovačka cesta 195 b kojeg je potpisao NK Blato i Gradski ured za obrazovanje,kulturu i šport,  iz kojeg bi bilo vidljivo koji prostora  na korištenje ima NK Blato, a koji dio prostora ima grad Zagreb tj.   sve ostale udruge civilnog društva koje djeluju u Blatu.  

Možda su sve udruge, političke stranke pa i Mjesna samouprava,  ilegalno u tom prostoru i možda g. Imprić zaista ima pravo održavati sastanke i  zvati policiju na organizatore aktivnosti, djecu i roditelje jer su neovlašteno u „njegovom“ prostoru.


U prilogu:    slike sastanka skupine građana u terminu KUD-a Preslica
                  slike društvenog prostora u terminima proba
                  raspored prostora
                   

U Zagrebu, 12. prosinca  2014.                              Predsjednica KUD-a Preslica
                                                                                           Nada Tuškan                                       
                                                                                   Redakcija infoBLATO:
                                                                                          Zvonko  Budak
                                                                                       Stručna komisija:
                                                                                         Višnja Holjevac
                                                                                          Miroslav Martić 


Koja je svrha malipulacije sumještanima (okupljanja  mještana u "tuđem" terminu) kada slobodnih termina za korištenje  (društvenog / sportskog ili privatnog doma ?!) ima na pretek, to sama naš lokalni šerif zna ?!

Lokalni šerif se nije dao smesti, vješto je sve izmanipulirao, dok su ostali sudionici, bili vidno iznenađeni, našim dolaskom , očito uskraćeni osnovnih informacija o (terminima) korištenju (društvenog / sportskog ili privatnog) doma.


  
Raspored korištenja prostorija





Adresa prostora mjesne samouprave: Zagreb, Karlovačka cesta 195b
Telefon: 614 05 01

Prostor površine 129,37 m². 

Korisnici prostora: Dobrovoljno vatrogasno društvo Blato (DVD Blato), Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), Kulturno-umjetničko društvo „Preslica“ (KUD „Preslica“), Podružnica umirovljenika Blato, Socijaldemokratska partija (SDP), Udruga NIKTUS I Vijeće Mjesnog odbora Blato (VMO Blato). 

Raspored korištenja prostora:
KORISNIK
PONEDJ.
UTORAK
SRIJEDA
ČETVRTAK
PETAK
NAPOMENA
DVD Blato
18-22





HDZ



18-20


KUD „Preslica“

20-22
19-22

19-20
dvorana
Podružnica umirovljenika Blato

17-21




SDP

19-21*




Udruga NIKTUS
19-22

18-19

20-22
dvorana
VMO Blato


18-19



* treći utorak u mjesecu
* nije teško uočiti , kako na žalost N.K. Blato - ne koristi prostor! Zašto?