nedjelja, 25. siječnja 2015.

Grijanje u našem Društvenom domu - vratilo radost, polet i probe, KUD - u Preslica





Obavijest


Nakon što smo probali uvježbati  eskimske plesove u njihovim tradicijskim nošnjama koje smo trebali zbog ledene dvorane  Društvenog doma u Blatu u kojoj KUD Preslica ima probe, morali smo se ipak vratiti našim domaćim koreografijama.

Dugo iščekivano gorivo koje nam daje toliko potrebnu toplinu za naše, ali i članove drugih udruga, je konačno stiglo i do našeg Društvenog doma.

Sa redovitim probama počele su sve skupine, a Upravni odbor održao je  22. siječnja 2015.  prvu radnu sjednicu u novoj godini.

Upravni odbor KUD -a Preslica

Veliki zadatak stoji pred svim udrugama ove godine jer je na snagu stupio novi  Zakon o udrugama i novi  Zakon o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija.

Sve udruge civilnog društva moraju uskladiti svoje Statute s novim Zakonom, pa smo se i mi primili tog posla. Proradili smo nove članke zakone i započeli s pripremama za promjenu Statuta.

Što se tiče financijsko dijela, tu nemamo velikih briga jer smo to prepustili stručnjacima i naše financijsko poslovanje još od 2003.god. vodi ovlašteni knjigovodstveni servis. 

Najmlađi, članovi, sa glazbenicima KUD -a Preslica

Nadamo se da ćemo sada imati bolje uvjete za realizaciju našeg programa i da će količina lož ulja- 1000 litara,  biti dostatna dok stignu topliji dani jer“gradski“ prostor  (od  129 m 2)????  nije  u korištenju  svaki dan 24 sata dnevno. 

Još samo da nam i prostor velike dvorane,  u kojoj se održavaju probe, bude slobodan od nepotrebnog namještaja i nepoznatih osoba  u terminima koje je Grad Zagreb dodijelio Preslici.



                                                                                                                    Predsjednica KUD-a

                                                                                                                           Nada Tuškan