ponedjeljak, 12. siječnja 2015.

Održano veliko finale, Kviza "Blatska upitnica"

Sinoć je održano završno finale Kviza "Blatska upitnica". U srazu ove dvije  odlične ekipe, Ekipa "Bekanice" i Ekipa "Gromovi" odlučivale su tek nijanse.

U ovo veliko finale, obe su ekipe ušle, izuzetno motivirane (naime , radi se o dva tebleta, koja će osvojiti pobjednici ovga finala od našeg sponzora, koji za sada želi ostati anoniman!) ali i odlično pripremljene znanjem, psihičkom snagom i fizičkom kondicijom.

Borba je započela, kao u ostalom na svakom početku ovoga Kviza.  Kapetani ekipa su igrali igricu -  "Par / nepar",  kako bi saznali tko će prvi odgovarati na pitanje. Ovoga puta je ekipa "Bekavice" bila ta koja je prva odgovarala na pitanje. "Bekanice" su vrlo snažno i moćno ušle u Kviz, ne ostavljajući ni jednu priliku suparnicima, već što više, uzimali su im "njihove" bodove. 

Naravno, ni ekipa "Gromova" nije sjedila - skrštenih ruku - već je koristila svaku pruženu priliku kako bi osvojila bod i približila se pobjedničkom tronu. Publika je bila napeta, iznenađeni su bili iznimnim znanjem Ekipe "Gromovi". U pojedinim trenutcima, napetost je dosezala usijanje, tako da se mogla "čuti muha".

U takvoj igri ravnopravnih i motiviranih ekipa, mogla se osjetiti sva čarolija ovoga Kviza, i ovakvog načina druženja. Trenutci  zadovoljstva kod publike se samo klizili u lijepa sjećanja, a svaki novi trenutak je bio obasjan neizvješnošću igre, ali i sanagom i odlučnošću Ekipa. Zaista su moćno igrali ovaj Kviz, a publika je kao na meču -tenisa, promatrala zadovoljno i ponosno , čas jednu, pa onda drugu Ekipu. Zaboravili su i došaplavati, bodriti (plašeći se da galamom ne ometu koncentraciju svojihh favorita!). 

Brzo su prolazila pitanja, a činilo se da odgovori stišu i još prije. Gotovo do kraja je rezultata bio izjednačen, no zbog kiksa  na jedno pitanje - Ekipa "Gromovi " na trenutak zaostaju , što će biti nedoknadivo do kraja ovog finalnog sraza.

Na kraju, ovog finala, prožeto, svim dragim blagdanskim ali i navijačkim emocijama, ipak su slavile cure Ekipe " Bekanice" .

Ekipa "Gromovi" je fer priznala pobjedu, čestitala suparnicama i poželjela da se opet sastanu ovdje u istom kvizu a,i na goidinu, što je ekipa "Bekanice" sa osmjehom i simpatijama prihvatila!

Ovo slavlje znanja o Zagrebu ali i o našem Blatu je uveličalo uručivanje nagrada od ruku , našeg Blaćana - Edina Šečića (višestrukog državnog šampiona u motociklizmu: 2006, 2012, 2013 god). Na kraju se  i publika podigla sa svojih mjesta te  se stopila sa organizatorima ( Blatski volonterski centar) , Časnim sudom ( Višnja Holjevac i Miroslav Martić) Ekipama  " Bekavice" ( Andrea Kujundžić Lujan, Lucija Patricia Knežević) i Ekipa "Gromovi ( Jakov Ujević, Davor Merkaš). Zajedničko slavle se nastavilo, nakon "službenog" završetka Kviza i podjela nagrada!
23. prosinac.2014. godine


Zajednička fotografija za uspomenu. Ekopa "Bekanice" (( Andrea Kujundžić Lujan, Lucija Patricia Knežević), Ekipa "Gromovi" (Jakov Ujević, Davor Merkaš), Dražen Hrkač, član Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb / Zapad, Časni sud (Višnja Holjevac i Miroslav Martić)

Dio kviza, Ekopa "Bekanice" - Što prikazuje fotografija?
Također, dio kviza Ekopa "Gromovi" - Što prikazuje fotografija ?

Publika

Opuštena atmosfera natjecateljskih ekipa. Sve je lako i opušteno , kada se zna !

Nagrade je uručio, naš državni prvak u motociklizmu Edin Šečić

Nagrade, dva tableta - utučio je pobjedničkoj ekipi "Bekanice" - Edin Šečić

Također utješne nagrade je ekipi "Gromovi" uručio naš višestruki državni prvak (2006, 2012,2013. godine) Edin Šečić
Zahvalnice su također uručene i članovima Časnog suda.

Zajednička fotografija- za uspomenu!
Ispričavamo se zbog lošije kvalitete fotografija.
Vidimo se i slijedeće godine !