petak, 20. veljače 2015.

Radna sjednica Motokluba Blatnjavi / Muddy




Danas je održana druga sjednica naših motorista (članova Motokluba Blatnjavi / Muddy) u ovoj godini. Sjednici je prisustvovalo oko desetak članova, a samoj sjednici je predsjedavao Kazimir Šepić i koji  je ujedno vodio i zapisnik.

Kazimir Šepić, otvara radnu sjednicu.

Devni red je sadržavao slijedeće točke:
1.      Radna akcija, pod nazivom“ U Blatu, očistimo smeće - prije nego što stigne proljeće!“.
2.           Organiziranje ljetne edukativne akcije „ Što znamo o motorima u prometu?“
3.            Primanje novih članova.
4.            Tekuće financijsko stanje kluba.
5.             Razno

O prvoj točki dnevnog reda, dosta se raspravljalo. Naime velike želje  i ambicije svih članova kluba su rezultirale raspravu kako bi se naše Blato, očistilo od otpada i smeća na divljim deponijama odmah, dok su drugi bili malo odmjereniji te istakli kako treba ići korak po korak.  Rasprava je krenula idejom kako je potrebno uključiti i ostale udruge, društva i klubove kako bi svi skupa kroz zajednički rad i ugodno druženje učinili maksimalno od onoga - što se može učiniti na terenu. Na kraju je dogovoreno , kako će Kazimir Šepić pogledati dugoročnu prognozu, obavijestiti i zamoliti sve udruge (klubove i društva..), te po njihovom pristanku o uključenju u ovu akciju, odrediti datum same akcije.

Kada se već raspravljalo o akcijama, Kazimir Šepić spomenuo i edukativna akcija, za naše najmlađe Blaćanke i Blaćane „Što znamo o motorima u prometu?“ koje se planira izvesti  u nekoliko navrata u tijreku ljetnog školskog raspusta ( kada naše Blato opusti , društvenim događajima, za djecu uzrasta od 7 do 15 i više godina).


Edukativna akcija „Što znamo o motorima u prometu?“ je zamišljene  sa ciljem približavanja i upoznavanja naše Blatske djece sa samim motorima, te i o sudjelovanju i pravilima motora u samom prometu. Ovu akciju će voditi certificirani instruktori vožnje u našem „kanalu“. O samim terminima i trajanju ove kacije biti ćete obaviješteni , preko stranica „infoBLATO“.

Večeras  smo također svjedočili, kako naši motoristi ( za razliku od nekih drugih?) nemaju problema sa novim članovima. Naime  večeras su, kako je to običaj naših motorista, potencijalni (novi) članovi (Zenan Šečić i Zlatko Novosel) sa svojim mentorima (Ivica Korenjak, Edo šečić) donijeli – zamolbe- o oklučivanju u Moto klub Blatnjavi / Muddy. Novi članovi su također usmeno obrazložili želju, postanka članom ovog našeg Moto kluba, a njihovi mentori su ukratko istaknuli vrline novih članova, i razloge zašto bi baš oni postali novi članovi. Naravno u cijelom ovom procesu primanja ima dosta šale svih, tako da smo stekli dojam – onako sa strane – kako su svi novi članovi dočekani srdačno, otvorenog srca uz skretanje pažnje, na ozbiljnost samog Moto kluba Blatnjavi / Muddy.

Stanje sa finacijam je i u ovom našem Motoklubu, baš kao i kod drugih naših Blatskih udruga, klubova i društava. Kako bi zadržali licencu o natjecanju, do kraja  mjeseca odnosno do 1. Ožujka , moraju uplatiti na žiroračun Moto saveza Hrvatske određenu svotu novaca. Na upit predsjednika Tomislava Suća – Hoćemo li imati dosta sredstava ? Kazimir Šepić je odgovorio, kako još malo ne dostaje, no kako se  uzda u „stare“ sponzore i kako će se uz njihovu pomoć skupiti potreban iznos! Nakon ove izjave, osjetilo se veliko olakšanja u cijeloj prostoriji i kod prisutnih članova Kluba.

Kad predsjednik Tomislav Suć "pod razno" nešto objašnjava.


Pod razno, sigurno smo kako i sami znate kuda je otišla ova točka dnevnog reda. Spminjala se slijedeća utrka, spominjao se – Grobnik. Svoje doživljaje sa skorog povratak iz Europe (okovane snijegom i ledom na temperaturi od -15 ) je svima ispričao također član Motokluba – Zlatko Muddy. Također se raspravljalo o odgovoru na pozivnicu DVD Blata, o slanju jednoga člana na njihovu " Svečanu godišnju skupštinu" , te o slanju doje članova, na budući humanitarni turnir u "beli", koje će organizirati - Blatski volonterski centar.