nedjelja, 8. ožujka 2015.

Za kvalitetne nastupe, ples i glazbu, potrebna je i kvalitetna logistika

Ovih dana, naša je redakcija "infoBLATO"  u obilasku mnogih poduzetnika, OPG-a, udruga, društava i klubova sa svrhom da ih pozovemo na 1. Blatski sajam na kojem će se prezentirati rad obrtnika, malih i srednjih poduzetnika ali i svih udruga civilnog društva koje djeluju na području našeg Blata.

Tako smo pozivnicu donijeli i KUD-u Preslica, (četvrtaka, 5. o. mj.) našem folklornom društvu koje se brine za očuvanje tradicije našeg kraja,  ali i šire.

Zatekli smo na okupu čitavi Upravni odbor koji se spremao za sastanak.  Nakon uručenja  pozivnice za  prezentaciju njihovog kulturnog djelovanja na  1. Blatskom sajmu, Redakcija "infoBLATO“  pozvana je da ostane i na sastanku Upravnog odbora.


Na sastanku se raspravljalo o usuglašavanju Statuta KUD-a Preslice  sa novim Zakonom o udrugama, o vođenju administracije, o podnošenju zahtjeva za korištenje prostora Mjesne samouprave (što sve udruge moraju napraviti, kako bi mogle nesmetano koristiti prostor „našeg doma“), o pozivima na gostovanje (što je izazvalo najviše radosti), te o realizaciji određenih programa u ovoj godini - koncerti, Dječji festival i dr.



Upravni odbor se pohvalio kako su se informatizirali jer su do sada radili administrativne poslove ( kojih je sve više i više)  na svojim privatnim računalima. Sada će se sve što se tiče "papirologije" KUD-a Preslice (a i sami smo se osvjedočili kao toga ima puno u ovih proteklih 13 godina) nalaziti na  jednom mjestu. Tajnica Društva gđa. Ljiljana Tomaško  ulaže jako puno vremena kako bi svu administraciju prebacila u to novo prijenosno računalo.

Nakon „napornog“ sastanka članice Upravnog odbora su se malo družile uz naše domaće – Blatske  delicije.