petak, 3. travnja 2015.

Buduća radovi na izmjeni energenata za grijanje, u našem Društvenom domu

U srijedu su u službenom  obilasku  društvenih prostora  našeg doma bili  djelatnik Službe za mjesnu samoupravu grada Zagreba  i projektant plinskog grijanja.  Domaćini su im bili vijećnici Vijeća Mjesnog odbora: gđa. Jadranka Zdeličan, g. Hrvoje Matić i Anto Marušić. Vijećnik g. Imprić Josip se nije odazvao pozivu, a predsjednik VMO Blato je bio na službenom putu.
 
Razlog posjete je bio pregled prostora zbog potrebe projektiranja plinskog grijanja.  Naime, Vijeće Gradske četvrti Novi Zagreb zapad je u Plan malih komunalnih akcija stavilo i uvođenje plinskog grijanja u društvene prostore „našeg doma“.
 
Vijećnici su pokazali projektantu prostore i dali svoje prijedloge za potrebe projektiranja. Projektant i djelatnik Službe nisu ulazili u kotlovnicu jer nitko osim g. Imprića nema ključeve kotlovnice.
 
Nadamo se da će se taj projekt uvođenja plinskog grijanja što prije realizirati, prvenstveno kako će se konačno razdvoji grijanje društvenog od prostora u najmu. Također se nadamo da će se plinskim načinom grijanja uštedjeti na troškovima koje ima Grad Zagreb na ime točenja lož ulja kojeg je vrlo često znalo iznenadno nestati. Kako su ključevi kotlovnice kod vijećnika g. Josipa Imprića i nitko osim njega nema te ključeve vrlo teško je provjeriti korištenje  lož ulja.
 
 
Često smo se zapitali kao to da ključeve kotlovnice nema zadužena osoba od strane Službe za mjesnu samoupravu, već se taj ključ  godinama nalazi kod sadašnjeg vijećnika VMO Blato.
 
Zar se nitko od djelatnika Službe za Mjesnu samoupravu nikad nije zapitao zašto je ključ kod g. Imprića, zašto taj ključ nije prije par dana uzet i  kopiran kao i svi ostali ključevi našeg doma  koji su se morali umnožiti kako bi jedna kopija uvijek bila u  prostorima  Službe za mjesnu samoupravu?????
 
Nadamo se da ćemo odgovore na ta pitanja dobiti od našeg VMO Blato ali i od Gradske četvrti koja vodi brigu o našim društvenim prostorima