ponedjeljak, 25. svibnja 2015.

Zapažen nastup našeg KUD -a "Preslica"

 

 

 

 

 

38. SMOTRA FOLKLORNOG AMATERIZMA GRADA ZAGREBA

 
Odrasla skupina KUD - a Preslica je večeras nastupila na 38. Gradskoj smotri amatera grada Zagreba. Smotra  se održala u maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski. Nastup na smotri je iznimmno važan jer se između ostaloga nastupa pred stručnom komisijom koja boduje koreografiju, nošnje i glazbu. O kvaliteti nastupa uveliko ovise i novčana sredstva koja će  se dobiti u idućoj kalendarskoj godini. Naš KUD Preslica je nastupio s koreografiom pod nazivom "Išla žena na gosti" - plesovi i pjesme Hrvatskog zagorja. 
 
 ------------------------------------------------------------------
Voditeljica, odrasle skupine
 gđa. Ivana Mujić 
 
Gđo. Ivana, kako ste zadovoljni ovogodišnjim nastupom na 38. smotri?
Moram priznati kako smo zadovoljni svojim nastupom. Iskreno mislim kako se trud ipak isplatio. Naravno, ne bih željela ništa prejudicirati, na kraju će ipak stručna komisija kazati svoje. Na ovoj se smotri (uz kostimografiju, nošnje i glazbu..)  zaista stručno gleda na sve. Mislim kako nam je osnovna zamjerka jer nas je malo. 
 
Kakva su iskustva bila prošle godine ?
 
Mi kao KUD uvijek dolazimo, vedri , veseli sa mnogo žara. No, na žalost mi imamo samo jednu probu tjedno, te stoga, podrazumjeva se - kako se na taj način zaista ne može učiniti mnogo. Dodamo li tome kako uvjek nedotaje i novca, tada nam preostaje jedino što i činimo, naime uokvirimo se u ono što imamo i onako kako možemo, tako da za razliku od nekih društava koja ponađu neke druge puteve ili načine - kako se bolje izfinacirati, moram priznati kako smo mi u tom smislu dosta siromašni.Tako da se snalazimo, kako možemo.
 
Koju ste ocjenu dobili lani od stručne komisije?
 
Lani nikako nismo bili zadovoljni ocjenom koji smo dobili, ali same kritike nisu bile loše. Najveća je kritika bila što nas ima malo, zatim što je bio veliki sraz godina, od djevojčica koje su bile peti razred do gospođa, recimo u najboljim godinama. Malo nas je. Stručna komisija sve to uzima u obzir. Sama izvedba nije dobila nikakve posebne kritike, nego komisija ocjenjuje cijelokupni rad društva, tako da smo zbog već spomenutih stvari dobili loše ocjene. Jer kad izađe dvanaest ljudi na scenu, nije isto kad vam izađe, duplo toliko ili više i još duplo tamburaša, tako da je tu glavni problem.
------------------------------------------------------------------------------
 
Voditelj tamburaškog satava,
g. Dražen Šojić
 
G. Dražene, kako ste zadovoljni ovogodišnjim nastupom  cijelog KUD -a, a posebno tamburaša na 38. smotri ?
 
Generalno sam zadovoljan, a posebno sa tamburaškim sastavom, jer je ovo jedna kompletno mlada, nova generacija i da ćemo još puno napredovati. Ono što želim istaknuti, je da je važno pojaviti se i nastupati na smotrama, a posebno na ovoj smotru i što se tiče programa ali i finacija. Hvala Bogu, struka bi trebala odlučivati, da se vidi što KUD - ovi rade, gdje rade, jesu li napredovali  (više ili manje) i sl..
 
 
 -------------------------------------------------------------------------------------------------.
Voditeljica odrasle skupine je gđa. Ivana Muić koja je i autorica koreografije. Tamburaški sastav vodi Dražen Šoić. Glazbeni aranžman je napisao Nikola Tuškan.
 
 
Pripreme u garderobi
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vjerna Blatska publika
 

 
 
 
I sam nastup