srijeda, 30. rujna 2015.

Lijepe želje i ugodno putovanje našem KUD-u Preslica

Večeras smo u 22,00 sata ispratili sa iskrenim željama ugodnog i sigurnog putovanja, članove našeg Kulturno umjetničkog društva Preslica.

Okupljanje članova je započelo nešto iza 21,00 sat, u dvorištu predsjednice KUD-a Nade Tuškan. U izčekivanju ostalih ali i autobusa, mogla se osjetiti prava pravcata - putnička nevoza - ali i iskrene želja za druženjem, nastupima i putovanjem.

U žamoru, druženja, vrlo često se moglo čuti - Jesi li ponijela ovo? Da nisi zaboravila ono? Pitanja bi znala, prekinuti smijeh ili neko sjećanja i priče iz nekih prijašnjih putovanja! Na sreću nije bilo odgovora, koji bi potvrđivali kako je netko nešto zaboravi.

I tako kako je vrijeme odmicalo, hrpa putnih torbi je rasla. Poneki su pokazivali, kolače za put, drugi piće... Sve u svemu stjecao se dojam kako ovaj put i neće ni izdaleka biti toliko "dugačak", kako će se on brzo pretvoriti u ugodno i nezaboravno druženje, ispunjeno koje kakvim - Blatskim (kolačima, hranom....) specijalitetima! 





- Dobra večer,gđo Tomaško. Možete li nam kazati, kuda putuje naše Kulturno umjetničko društvo Preslica ? 

-  Kulturno umjetničko društvo Preslica putuje u Poljsku gdje još nismo bili, zato se svi i veselimo putu. To je za sve nas jedan novi izazov. Vidjeti ćemo jednu novu državu, nove gradove, nove ljude, sve će biti novo za nas.

- Koji je razlog puta?

- Razlog puta je uvijek isti, ples prijateljstvo, druženje, glazba..

- Gdje nastupate ?

- Nastupamo na glavnom trgu u Krakowu.

- Koliko dugo traje putovanje?

- Samo putovanje traje od prilike deset sati. A mi ćemo biti četiri dana, znači idemo večeras u 22, sata i vraćamo se u nedjelju, negdje do pola noći. Tako je u planu.

- Na kraju bih željela pozdraviti sve naše Blaćanke i Blaćane i poželjeti im sretan ostanak. Također bih htjela pozvati nove članove da nam se pridruže u radu našeg Kulturno umjetničkog društva Preslica, kako bi skupa mogli putovati na neka nova putovanja, u neke nove zemlje!

- gđo. Tomaško, zahvaljujemo na ugodnom i zanimljivom razgovoru u kojem se obavijetili cijelu Blatsku javnost o vašem putovanju. Zaista vam od srca , u ime svih Blaćanki i Blaćana želimo ugodan i sretan put, uz želju da uspješno, kako vi znate, pronesite ime našeg Blata i u tu daleku zemlju!




Na samom odlasku, članovi Kulturno umjetničkoga društva Preslica, su izišli iz autobuse te nas sve skupa (koji ostajemo u našem Blatu) pozdravili prekrasnom zajedničkom fotografijom!




SRETAN VAM PUT!