petak, 29. svibnja 2015.

Započela je sezona moto utrka

Danas u prijepodnevnim satima, naši su se dečki, članovi Moto kluba Blatnjavi - Muddy pripremali za put, na natjecanje odnosno, moto utrke na Grobnik. Tamo će se održati utrke  drugog i trećeg  kolo  Hrvatskog prventva u motciklizmu.
 
Cijela priredba, koja traje cijeli vikend, započonje danas, održavanjem treninaga, a sutra i u nedjelju, brojnim utrkama u najrazličitijim katergorijama.
 

Dobre pripreme su polovica, dobrog plasmana

 


------------------------------------------------------------------
Goran Krznarić
- g. Gorane, recite kakava su očekivanja od nadolazećeg natjecateljskog vikenda?
 
Pred nama su dvije utrke (drugo i treće kolo) Hrvatskog prvenstva. Naravno, da ne odlazimo samo sudjelovati, već ćemo se boriti za prvo ili drugo mjesto. Uspješnima ćemo se osjećati osmojimo li neko od prva tri mjesta.
 
- g. Gorane, koliko ste dugo u moto sportu?
 
U moto sportu sam od malih nogu, rekako bih cijeli život, a u brzinskim natjecanjima, sudjelujem  - ovo mi je sada 6. sezona.
 
- Kakve ste rezultate polučili do sada?
 
Općenito svi mi natjecatelji, ne volimo baš govoriti o nagradama i osvojenim mjetima na utrkama, jer su nama motori i brzina, prije svega ljubav, a utrke  prekrasno mjesto druženja i razmjenjivanja iskustava. No, kada već inzistirate za čitetelje portala "infoBLATO" ću pokušati pobrojati , jedan plasman u osvajanju titule - viceprvaka Hrvatske, zatimu ukupno 4. (četiri )  srebra i jedno 4. mjesto.
 
No prije nego što završimo ovaj naš kratki razgovor, htio bih od srca zahvaliti svim dečkima (članovima kluba!) ali i svim ostalima na donacijama, kojima su mi ostvarili  mogućnost sudjelovanja na ova dva kola Hrvatskog prvensta na Grobniku. Još jedanputa, hvala dečki!!
 
 
Edin Šečić
G. Edo, pred vama je doista zahtjevna sezona utrka. Naime, ovu godinu, nakon dvije  uzastopno osvojene šampionske sezone, smiješi vam se (ali i  moto klubu Blatnjavi - Muddy, čiji ste član, te i nama Blaćnkama i Blaćanima!)  doista prestižna nagrada - Zlatna kaciga. To je priznanje (nagrada svih nagrad!), san mnogih natjecatelja ali i klubova, no rijetki se mogu pohvaliti kako njihove, privatne ili klubske vitrine krasi ta prestižna naagrada.
 
- Kako smo službeno doznali, na žalost - prvo kolo natjecanja niste vozili. Sada ste odmah u početki natjecanja u "manjku" bodova "-25 bodova".Što je razlog?
 
Da, na žalost. Prvo kolo natjecanja nisam vozio, iz mnogo razloga. Naime, sve vam se vrti oko novca, to i sami znate. kako svaka godine dolaze sve teže i teža vremena, isto tako je sve teže skupiti određenu svotu novca kako bi uopće mogli pristupiti natjecanju. Ovo nije profitni sport, a sponzora već odavna nema. Sve se svelo na nou staru - "Uzdaj se use i u svoje kljuse". Naravno ne vrijedi to samo za mene i naš klub već to vrijedi i na razini svih (manje / više) klubova  - čast izuzetcima! Tako da nama natjecateljima pomažu i naši matični klubovu, u okvirima svojih mogućnosti.
 
Sada možete i sami zamisliti kakve su mogućnosti našeg kluba Blatnjavi - Muddy, stoga sponzori  - javite se, sa iznimnom radosti vas očekujemo!
 
Želim još malo skrenuti pozornost na probleme sa kojima se svakodnevno susrećemo, iako nas oni ne priječe da budemo u samom vrhu Hrvatskog motociklizma, što potvrđuju rezultati i mnoge osvojene prestižne nagrade.
 
Naime, za svaku sezonu bi trebalo minimalno  imati "generalno uređen sami motor - motocikla" , također bi trebalo imati rezervni motor,  trebali bi imati više pari guma, za različite vremenska uvjete, itd. Pogodite što sve od ovoga imamo mi ... Pogađate. Jedna motocikl (doista oldtimer!) sa jednim parom guma, koje su na motociklu (!)...i puno hrabrosti, volje, te ljubavi prema motociklizmu, brzini, klubu, i našem Blatu!
 
- g. Edo, naime, prošle godine ste imali  - pad - baš zbog guma,kao posljedicu , ste imali slomljeno nekoliko rebara i ključnu kost. Da li je sve to zacijelilo i kako se zdravstveno osjećati pred sve ove izazove?
 
Da, kao što sam već spomenuo, doista su  u ovom sportu potrebna velika finacijaska sredstva, kako bi se mogli natjecati, odnosno sudjelovati uopće. Svi mi natjecatelji, prvenstveno govorim o našem klubu, ali i dosta ostalih klubove, nedostatak novac (kojim bi mogli osigurati, mehaničare, rezervne djelove, gorivo, gume, zaštitna odjela, čizme, kacige itd...) nadomještamo svojim neizmjernim entuzijazmom, voljom , ljubvi ... Moja ključna kost još nije skroz zacjelila, i tek ću sutra, na  treningu "vidjeti" u kakvom sam zapravo - fizičkom i psihičkom stanju.
 
Eto, dok mi ovdje razgovarama, drugi dečki iz malo bogatijih klubova, upravo treniraju na stazi na Grobniku. A koliko smo mi trenirali do sada? "Dva puta smo se prepelali kroz selo!" - eto to je naš trening. Moraš paziti ne sve, gume, štediti i benzin da bi sutra na Grobniku imao dovoljno ...ha ha ha..
 
Na kraju ne bih htio da čitetelji našeg portala "infoBLATO" dožive ovaj naš ugodan i kratki ragovor kao kukanje, to nikako! Samo sam htio približiti, sa čime se sve susrećemo, a ipak osvajamo nagrade i ponosno pronosima, ime našeg kluba, ali i našeg Blata kroz cijelu Lijepu našu (ali i mnogo šire!).
 
- g. Edo, niste nam odgovorili, čini li vam se "- 25 bodova" nedostižnim ili ....?
 
-25 bodova, praktično znači, kako moram osvojiti najmanje 5 pobjeda, kako bi se tek poravnao sa trenutno prvoplasiranim. Uvjek sam optimist, pa to je samo sport, a u sportu je sve moguće, zar ne ?
 
* Sada ću se malo pošaliti, ako bude trebalo, kako bi osvojili ovaj šampionat, ugostiti ćemo prvo plasirane, prejesti ih, ili prepiti kako ne bi mogli voziti koju utrku, i uskoro ih sustići ..ha ha ha, Nije sve u bodovima, svi mi motoristi volimo prije svega druženje, smijeh,  motore, itd..... 
-----------------------------------------------------------------------
 

 
 




Pred sam polazak, naše šampione  je došao ispratiti g. Tomislav Suć, predsjednik Moto kluba Blatnjavi - Muddy.Uz dobre želje donio je našim natjecateljima i sakupljne sredstva podrške, od ostalih članova kluba.