ponedjeljak, 19. listopada 2015.

20. sastanak Vijeća Mjesnog odbora Blato

Danas je u 11,00 sati održna 20. sjednica Vijeća Mjesnog odbora Blato, sa dnevnim redom:

1. Preispitivanje 17. sjednice pod točkom 3 te sukladno rezultatima Internet ankete provedene 17,18. listopada. 2015, donošenje novog zaključka

2. Prijedlozi i pitanja

Od g. Hrvoja Matić ,predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Blato, preloženo je da se kontaktiraju nadležne službe, kako bi se računalo  i Interenet u prostorijama lokalne samouprave astavili u punu funkciju.
prijedlog je prihvaćen.

Na, 20. Sjednici su prisustvovali: g. Hrvoje Matić (HDZ), predsjednik Vijeća mjesnog odbora Blato, g. Davor Tomaško (HDZ) Vijećnik te Anto Marušić ( Milan Bandić 365 Stranka rada i solidarnosti) Vijećnik.



g. Hrvoje Matić (HDZ) predsjednik
Vijeća Mjesnog odbora Blato
Htio bih kazati, kako samo neiskusan čovjek ne mijenja svoje mišljenje. Upravo to i je bio razlog TO HDZ Blato, zašto smo tražili pokretanje Internet ankete, da  porazgovaramo sa građanima i vidimo,  što oni misle o tome reći?

Upravo iz tog razloga smo danas održali 20. sjednicu , jer se već sutra na  Vijeću Gradske četvrti treba donijeti odluka o tome, kreće li se u gradnju četverogoišnje škole ili ne kreće.

Iz tog razloga mi smo usvojili anketu građana, jer smo se suglasili na neki način sa njihovim mišljenjem.  Dopunili smo naš zaključak od 17. Sjednice, uvrstivši te stvari, temeljem kojih su se mještani uopće odlučili za četverogodišnju školu, a to je:
-  nastava u jednoj smjeni
-  (4) četir učionice - (4) četiri razreda
- korištenje jedne dodatne prostorije za dnevni boravak , za tjelovježbu i  užinu
- te  gradnja dječjeg igrališta otvorenog tipa u gabaritima cca 1 000  metara kvadratnih.

Što se tiče autobusa, za djecu od petog do osmog (5 -8) razreda, koji sada koriste zetove autobuse i plaćaju iz svojih vlastitih sredstava, taj "pokaz", tražili smo da se osigura besplatni prijevoz tih učenika, bez obzira, hoće li im se dodijeliti zasebna linija, kupiti novi autobus ili će im se jednostavno dodijeliti besplatne pokaze.




Rezultati ankete